Profesionale

Mentorat

Sa fii navigator nu este ușor, cu siguranță. Dar să fii cadet sau student e cu atât mai dificil, iar un ajutor sau un sfat sunt mereu bune.

ACNR – Asociația Comandanților de Navă din România își dorește să sprijine cadeții și ofițerii la început de drum. Membrii săi își oferă timpul și disponibilitatea de a da sfaturi, îndrumări și de a oferi o imagine realistă asupra viitoarei cariere de navigator cadeților sau studenților. Astfel, vei intra în legătură cu un comandant ce îți va împărtăși din experiența lui pe mare, și îți vei clarifica nedumeririle.Tot ce trebuie sa faci este să trimiți un email la office@acnr.ro prin care sa spui ca vrei sa participi la programul de mentorat, împreună cu numele si prenumele iar apoi sa descarci aplicația shorepass și să accesezi secțiunea speciala ‘Program Mentorat’.

Best Mentor

Mentoratul- O noua abordare
“BEST MENTOR” este cel mai inovativ proiect de educație informala din domeniul maritim ce permite realizarea unei conexiuni dintre un comandant de navă și un viitor ofițer de marină, pentru a facilita schimbul de experiență profesională și personală. Proiectul „BEST MENTOR” este finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.
Proiectul se desfășoară sub forma unei competiții cu probe la care vor participa 10 perechi de comandanți/studenți, probe care vor să evidențieze calitățile ce trebuiesc însușite de un ofițer de marină și care pot fi transferate de către un bun mentor:

Leadership – asumarea și conștientizarea responsabilității funcției sunt poate cele mai importante noțiuni cu care viitorul ofițer de marină trebuie să se obișnuiască. O sesiune într-un simulator de navigație alături de mentorul său îl va familiariza cu ideea de a conduce o nava în siguranță din punctul A în punctul B

Spirit de echipă – ca parte a unui echipaj multicultural și cu personalități diferite este important ca un ofițer de marină să se integreze. Un mini-turneu de tenis de masă alături de mentorul său îi poate oferi ocazia să înțeleagă că trebuie să fie parte a unei echipe care are același obiectiv.

Empatia este o trăsătură esențială pe care trebuie să o aibă un lider (Empathy Is An Essential Leadership Skill — And There’s Nothing Soft About It). Un act de caritate la care va participa împeună cu mentorul său îl va putea să își însușească abilitatea de înțelege experiența, perspectiva și sentimentele unei alte persoane,lucru important pentru a evita posibilele situații conflictuale din rândul echipajului.